Reteaua al-Qaida a confirmat moartea liderului sau, Osama ben Laden, ucis in noaptea de duminica spre luni de un comando american in Pakistan, a amenintat ca il va razbuna si s-a angajat sa continue Jihadul

"Seicul combatant (...) Abu Abdallah, Osama Ben Mohamed Ben Laden a fost ucis (...) de gloantele tradarii si apostaziei ", scrie reteaua extremista in comunicatul sau, semnat de comandamentul general al al-Qaida si datat marti, la doua zile dupa moartea fondatorului organizatiei, citeaza MEDIAFAX.

"Daca americanii au putut sa-l ucida pe Osama, nu trebuie sa ne fie rusine (...), dar vor putea americanii, prin presa lor, agentii lor, echipamentele lor, militarii lor, serviciile lor de informatii si serviciile lor, sa ucida lucrul caruia seicul Osama si-a consacrat viata?", adauga textul.

" Noi confirmam ca sangele seicului combatant Osama ben Laden (...) nu va fi varsat degeaba si ca va fi un blestem pentru americani si agentii lor, care ii va urmari in interiorul si exteriorul tarii lor ", ameninta comandamentul general al retelei teroriste.

  • Comandamentul se angajeaza sa "continue pe calea Jihadului, trasata de liderii nostri si, in fruntea lor, seicul Osama, fara ezitari sau retineri"

"Nu ne vom indeparta de la aceasta cale (...) pana la victorie sau la moarte", subliniaza autorii textului.

Conform "predicii" lui ben Laden, "America si cei care traiesc in America nu vor sti niciodata sa se bucure de securitate, cat timp poporul nostru din Palestina nu va fi in siguranta", continua textul.

In acest scop, "soldatii Islamului vor continua, in grupuri si individual, fara incetare, planificarea" luptei lor, avertizeaza comandamentul al-Qaida.

In comunicatul sau, reteaua extremista cere de asemenea "poporului musulman din Pakistan, pe teritoriul caruia a fost ucis seicul Osama, sa se revolte pentru a spala aceasta rusine care i-a fost adusa de o banda de tradatori si hoti, care au vandut totul inamicilor".

Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

Pakistanezii sa se "rascoale cu forta pentru a curata tara lor de americani, care au raspandit acolo coruptia", scrie comandamentul general al retelei, in comunicat.

  • Al-Qaida a mai anuntat ca va difuza "in curand" o inregistrare audio cu Osama ben Laden, realizata cu o saptamana inainte de moartea acestuia

"Seicul (ben Laden) a refuzat sa paraseasca lumea aceasta inainte de a impartasi natiunii islamice bucuria suscitata de revoltele (din lumea araba) in fata nedreptatii si nedreptilor", a afirmat al-Qaida.

"El a inregistrat in acest scop un mesaj audio cu o saptamana inainte de moartea sa, care contine felicitari si sfaturi, iar noi il vom difuza in curand", a adaugat organizatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.