Dupa ce presedintele SUA, Barack Obama, a decis sa nu publice fotografiile cu cadavrul lui Osama Bin Laden, acesta a precizat ca "nu exista nicio indoiala ca Bin Laden a fost ucis", dar ca "nu exista un plan principal de a aduce trofee" publicitatii.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat ca Guvernul se teme ca acesta "imagine sa nu devina un instrument de propaganda.", scrie ElMundo.

Pana in prezent, Casa Alba se afla in dezbatere pentru a hotari ce este mai bine pentru interesul Statelor Unite, si a lumii intregi, in special, pentru ca pozele sunt "inspaimantatoare".

"Presedintele Barack Obama a demonstrat ca are mai mult respect pentru corpul lui ben Laden, decat a avut acesta cu victimele de la 11 septembrie" a mai precizat Carney, cand acesta a fost intrebat daca guvernul SUA a luat aceasta decizie pentru a evita eventualele reactii ale Lumii musulmane.

Sursa: Captura foto www.elmundo.es

Purtatorul de cuvant a insistat ca "prioritatea numarul unu a guvernului SUA este securitatea tarii" iar decizia ramane oficiala, pentru impiedica un efect "incendiar" in cadrul unor grupuri si grupari.

Guvernul Statelor Unite prefera ca intreaga lume sa aiba indoieli cu privire la autenticitatea decesului liderului saudit, decat sa se faca vinovat de toate sentimentele ce le-ar putea provoca prin difuzarea unei singure imagini cu ben Laden.

Sursa: Captura foto www.elmundo.es


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.