Fiica lui Osama ben Laden sustine ca tatal ei a fost capturat viu si impuscat mortal de fortele speciale americane in primele minute ale operatiunii de la complexul din Abbottabad.

Fiica in varsta de 12 ani a lui ben Laden, care s-a aflat printre cei sase copii salvati din complex, le-ar fi spus anchetatorilor pakistanezi ca fortele americane l-au capturat pe tatal ei viu dar l-au impuscat mortal in fata membrilor familiei, scrie MEDIAFAX.

In afara de recuperarea a patru cadavre ciuruite de gloante din complex, agentiile de securitate pakistaneze au arestat doua femei si sase copii, cu varste cuprinse intre doi si 12 ani, dupa ce fortele americane au plecat cu elicopterul spre Afganistan. Unele informatii sugereaza ca 16 persoane, inclusiv femei si copii, au fost arestate in casa, majoritatea de origine araba.


O sursa din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze a declarat pentru Al Arabiya ca membrii familiei lui ben Laden au fost transportati la Rawalpindi, in apropiere de Islamabad.

Surse citate de televiziunea araba speculeaza ca fortele americane nu au putut aresta membrii familiei deoarece nu exista suficient loc in elicopter, dupa ce au pierdut un elicopter in timpul operatiunii.

Fortele speciale americane au luat doar doua cadavre in elicopterul militar. Unul ar fi fost al lui ben Laden, iar celalalt al fiului lui. Cand fortele de securitate pakistaneze si militarii au ajuns la locul actiunii, comandourile americane se aflau deasupra zonei tribale pakistaneze, in drum spre Afganistan.


Potrivit postului de televiziune una dintre cele doua femei retinute de fortele pakistaneze este una dintre cele cateva sotii ale lui ben Laden. "In timpul investigatiilor preliminare femeia a declarat ca s-au mutat in casa de la Abbottabad in urma cu cinci sau sase luni", a declarat un oficial pakistanez, adaugand ca aceasta nu a putut oferi alte informatii.
Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

Exista informatii contradictorii si despre cea de-a doua persoana pe care fortele americane au luat-o cu ele. Unii oficiali pakistanezi au declarat ca este unul dintre fiii lui ben Laden, ranit de comandourile americane si transportat la bordul unui elicopter militar separat, in timp ce altii sustin ca acesta a fost ucis in operatiune si ca au luat doar cadavrul acestuia.

Oficialii au declarat ca nu toti copiii salvati din casa erau ai liderului Al-Qaida.


Osama ben Laden ar fi incercat sa ajunga la o arma, inainte de a fi ucis de o echipa de comando americana la vila sa din Pakistan, a declarat un oficial american citat de Fox News, in pagina electronica.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.