Presedintele SUA, Barack Obama, a urmarit in direct cum trupele speciale l-au impuscat pe Osama ben Laden. Vor face ei publice capturile foto/video?

Printr-o camera video atasata de casca unui militar al Marinei SUA, presedintele a vazut frica de pe fata liderului terorist atunci cand a fost impuscat in ochiul stang, scrie Daily Mail.

  • Trupele speciale au luat apoi trupul, dupa ce l-au mai impuscat o data, in piept probabil, pentru a fi siguri ca a murit

In capturile din ascunzatoarea lui ben Laden din Pakistan apare o femeie, una din sotiile teroristului, care a actionat pe post de scut uman. Ea a murit, impreuna cu alti trei oameni, inclusiv unul din fiii lui ben Laden. La cateva ore dupa ucidere, corpul lui Osama ben Laden a fost aruncat in mare. [Scufundarea trupului lui Ben Laden, contrara traditiei ]

In ciuda declaratiilor presedintelui SUA ca moartea teroristului „a transformat lumea intr-un loc mai sigur”, seful CIA a anuntat ca, in mod sigur, teroristii vor raspunde.

Avertizarea a venit odata cu faptul ca:

  • Relatiile dintre Pakistan si vest au fost intr-o situatie tensionata din cauza neincrederii ca sefii serviciilor de securitate din Islamabad chiar nu stiau ca ben Laden locuieste pe teritoriul lor.
  • Oficialii SUA au crezut ca pot justifica tratamentele dure aplicate detinutilor din Guantanamo spunand ca asa au obtinut informatii cruciale in ceea ce-l privesc pe ben Laden.
  • S-a raspandit zvonul ca un nou atentat cu bomba nucleara va avea loc daca ben Laden va fi capturat sau ucis.

Casa Alba a afirmat, luni, ca nu s-a decis inca daca este oportun sa difuzeze fotografii cu ramasitele lui Osama ben Laden, o masura ceruta de membrii Congresului american pentru a servi ca proba pentru opinia publica mondiala, relateaza MEDIAFAX.

"Vom face tot posibilul pentru a face in asa fel incat nimeni sa nu poata incerca sa nege faptul ca l-am capturat pe Osama ben Laden"
, a declarat principalul consilier al presedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului, John Brennan.
Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

Colegul sau independent, Joe Lieberman, care prezideaza comisia pentru Securitate Interna, a adaugat ca "ar putea fi necesara publicarea fotografiilor - indiferent cat de inspaimantatoare sunt ele, pentru ca a fost lovit (de gloante) in cap - pentru a indeparta orice idee ca ar fi vorba despre un viclesug al administratiei americane".

Lieberman a declarat ca este absolut convis ca barbatul ucis este Osama ben Laden.

Citeste si: Chiar a fost omorat Osama ben Laden?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.