Mai multi eurodeputati danezi si-au exprimat preocuparea in legatura cu orice posibila aderare la Schengen in curand a Romaniei si Bulgariei, informeaza site-ul Novinite.com.

Jens Rohde (liberal), Bendt Bendtsen (PPE), Kristel Scalsdemose (PSE) si Emilie Turunen (verzi) i-au trimis o scrisoare comuna premierului danez Lars Lykke Rasmussen, cerand amanarea aderarii la Schengen a Romaniei si Bulgariei din cauza coruptiei si infractionalitatii.

Eurodeputatii danezi considera ca termenul de 1 octombrie, fixat de presedintia ungara a UE pentru aderarea celor doua tari, este prematur. [Cresc sansele Romaniei de a adera la Schengen?]

Rohde a subliniat ca numerosi vest-europeni sunt agresati de infractori romani, subliniind ca prevederile Tratatului Schengen oricum fac obiectul unor discutii si sunt propuse schimbari.

In urma cu doua saptamani, ministrul frrancez de Externe, Alain Juppe, si omologul sau german, Guido Westerwelle, au reiterat ca Romania si Bulgaria inca nu sunt pregatite sa adere la Spatiul Schengen.

Basescu delireaza? "Am putea intra in Schengen anul acesta"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.