Franta si Italia se pronunta in favoarea unor modificari la Tratatul Schengen, in actualele "conditii exceptionale", a declarat, marti, premierul italian, Silvio Berlusconi, in cursul unei intalniri cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy.

"In circumstante exceptionale, credem amandoi ca trebuie sa existe modificari la Tratatul Schengen si am decis sa lucram impreuna la acestea", a spus Berlusconi, citat de AFP.

El a afirmat ca Franta si Italia au trimis o scrisoare comuna presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cerand "o mai buna colaborare" a tarilor europene cu statele aflate la sud de granita UE. Aceste state "nu trebuie lasate singure", a declarat Berlusconi.

Potrivit MEDIAFAX, Italia subliniaza ca tarile de la Mediterana se confrunta cu provocarea imigratiei din nordul Africii, ca urmare a razboiului din Libia si a situatiei instabile din Egipt si Tunisia.

Citeste si:AFP: Spatiul Schengen, amenintat de tentatiile populiste

Franta: Romania TREBUIE sa intre in spatiul Schengen!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.