Mii de militari au facut o repetitie generala pentru defilarea de vineri, in vreme ce Scotland Yard-ul a arestat mai multi activisti considerati periculosi.

Nimic nu a fost lasat la intamplare in ceea ce priveste parada fortelor armate, astfel ca fiecare miscare si aparitie a fost cronometrata la secunda. Cand William si Kate vor parasi catedrala, doua grupuri de cate 12 militari se vor alinia pe laterale pentru a-i conduce la trasura, iar alti zeci de soldati calare vor insoti masinile de nunta si se vor alatura paradei, potrivit presei britanice.

Pe de alta parte, ofiterii de la Scotland Yard au arestat mai multi activisti care ar putea planui proteste in ziua nuntii, 29 aprilie, intentionand sa continue actiunea.Potrivit legii, politistii pot interzice orice actiune de protest pe ruta convoiului regal, in ziua nuntii dintre William si Kate, citeaza MEDIAFAX.


Scotland Yard a anuntat ca a primit informatii despre mai multe grupari de activisti care vor sa foloseasca nunta regala drept scuza pentru a protesta. Printre acestea se numara si un grup numit "Musulmani impotriva Cruciadelor", care vroia sa protesteze in fata catedralei, potrivit sursei citate
.

De asemenea, un grup de persoane ce protesteaza fata de nunta regala, care si-a facut profil pe Facebook si are 1.500 de membri, intentioneaza sa organizeze un protest in Piata Trafalgar, vineri, la 9.30, fara autorizatie.

Aproximativ 5.000 de ofiteri de politie au fost mobilizati in Londra pentru ziua de vineri. Acestia vor putea perchezitiona corporal orice persoana, in baza prevederilor Legii Terorismului, daca se intrevede o amenintare serioasa la adresa cuplului regal si a familiei regale britanice.

Kate Middleton, in varsta de 29 de ani, si printul William, in varsta de 28 de ani, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut in 2001 la universitatea scotiana St. Andrews.

Citeste si: Unde isi fac luna de miere Printul William si Kate Middleton?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.