Auzim des vorbindu-se despre Regina Rania a Iordaniei, despre Asma al-Assad, una dintre cele mai elegante femei la momentul actual, ea fiind prima-doamna a Siriei, despre Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned ce-a de-a doua sotie a emirului din Qatar, supra-numita si regina in pantaloni, dar si despre Lalla Salma Bennani, prima "Alteta Regala" a Marocului.

Ele sunt frumoase, extrem de bogate, inteligente si in acelasi timp simboluri reprezentative pentru emancipare in tarile lor. Aceasta fascinatie exercitata de catre reginele Orientului Mijlociu este reflectata in multitudinea de articole care le sunt dedicate mai ales in revistele glam ale Vestului. Ele apar in publicatii celebre ca Vogue, Glamour, Forbes sau Huffington Post, fiind considerate un exemplu al emanciparii si al bunului-gust.

Cine este Rania, Regina Iordanului?

Prin felul in care arata si se poarta, aceste regine par sa contrazica total toate asteptarile noastre legate de conditia femeii in Orientul Mijlociu. De exemplu, aparitia prea-frumoasei regine Rania se potriveste perfect cu imaginea noastra vestica despre cum ar trebui sa fie o femeie musulmana cu mintea deschisa: neacoperita, care nu se teme sa spuna ceea ce gandeste si care se imbraca exact asa cum pofeteste, neaderand la niciun fel de restrictie impusa de normele culturale. In multe moduri, Regina Rania este cel mai clar exemplu al contradictiilor, observa publicatia americana The Slate.

Ea detine un titlu stralucitor – a fost denumita Femeia anului la gala Glamour in anul 2010, face parte din lista Vanity Fair a celor mai bine imbracate vedete - Best-Dressed International Hall of Fame si din topul Forbes a celor mai Puternice femei din Lume.

Totusi, faima Raniei nu trebuie pusa doar in seama pantofilor Christian Louboutin pe care ii poarta cu foarte mult sarm.

Despre Rania se scrie si iar se scrie, fiindca intr-adevar este o femeie care se implica intr-o multime de activitati de natura sociala. Lucrurile pe care le realizeaza si imaginea pe care o afiseaza contrazic total stereotipurile legate de rolul supus al sotiilor musulmane. A lucrat pentru UNICEF si pentru Operation Smile si in acelasi timp a investit in Fundatia Jordan River dar si in Organizatia Femeilor Arabe.

Citeste mai multe despre Rania sau despre Asma al-Assad, prima-doamana a Siriei, pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.