Premierul japonez, Naoto Kan, a afirmat joi ca centrala nucleara avariata Fukushima, din nord-estul Japoniei, trebuie daramata, in cadrul unei conversatii cu liderul Partidului Comunist nipon.

Aceasta informatie a fost prezentata de Kazuo Shii in cadrul unei conferinte de presa, la finalul intrevederii sale cu seful Guvernului de centru-stanga, relateaza MEDIAFAX.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul si proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a apreciat drept inevitabila daramarea primelor patru reactoare, dupa ce se vor incheia operatiunile dificile de racire, care ar putea dura mai multe luni.

Aceste reactoare au fost grav avariate dupa cutremurul puternic urmat de un tsunami la 11 martie.

Un nivel de iod radioactiv in crestere, de 4.385 mai mare decat limita legala, a fost masurat in apa marii prelevata la 300 de metri sud de centrala nucleara avariata Fukushima

Dar presedintele onorific al grupului, Tsunehisa Katsumata, a sugerat miercuri ca reactoarele 5 si 6, care nu au fost afectate de catastrofa, ar putea fi mentinute.

Primele elemente ale centralei Fukushima Daiichi au fost instalate in urma cu mai mult de 40 de ani pe coasta Pacificului, la 250 de kilometri nord de metropola Tokyo si cei 35 de milioane de locuitori ai sai.

Citeste si: Cum reduce Japonia emisiile radioactive

Guvernul japonez a decretat stare de "alerta maxima"

Alerta? Norul radioactiv din Japonia ajunge in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.