Primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, este asteptat sa isi faca aparitia la Tribunal, pentru prima oara dupa opt ani, intr-un proces unde este acuzat de frauda in ceea ce priveste achizitia unor drepturi de televizare.

Curtea Constitutionala i-a anulat imunitatea lui Berlusconi la inceputul acestui an. El este implicat in trei cazuri de coruptie si frauda legate de imperiul Mediaset si intr-un proces separat in care a fost acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o prostituata minora, scrie The Guardian.

Ultima oara cand a s-a prezentat la tribunal, primul ministru in varsta de 74 de ani, a fost in 2003.

Inainte de decizia Curtii Constitutionale in ianuarie, cazurile au fost inghetate din cauza unei legi care ii permitea acuzatului sa pretinda ca a fost prea ocupat cu indatoririle sale oficiale ca sa isi pregateasca apararea in mod adecvat si sa sa prezinte la proces.

El, impreuna cu alti oameni precum fiul sau Pier Silvio Berlusconi, care ocupa functia de vicepresedinte in Mediaset, sunt acuzati de frauda si delapidare pentru achizitionarea de drepturi de televiziune la preturi umflate.

Inculpatii resping acuzatiile.

„Niciuna dintre dovezile pe care procurorii din Milano au construit cazul este adevarata”, a spus Berlusconi intr-un interviu telefonic realizat de o televiziune din Italia inaintea audierilor.

Intrebat daca prezentarea la audieri face parte dintr-o strategie defensiva, Berlusconi a apus ca va merge la acelea la care poate, cu scopul de a nu suspenda procesele, deoarece in viziunea lui sunt absolut absurde si construite pe nimic.

Un proces separat in care Berlusconi este acuzat de mita a fost redeschis la Milano saptamana trecuta, insa premierul nu s-a prezentat la proces din cauza crizei din Libia.

Berlusconi neaga ca ar fi facut ceva ilegal in aceste cazuri si spune ca a devenit tinta magistratilor politici care vor sa-l dea jos de la putere.

Citeste si: Berlusconi "bunga-bunga": Petreceri cu instigare la prostitutie

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.