Seful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a comis un delict de abuz de putere, cerand eliberarea tinerei Ruby, retinuta de politie, pentru a acoperi un alt delict, serviciile sexuale platite unei minore, potrivit magistratului care a decis marti judecarea lui.

Berlusconi este acuzat ca ar fi platit serviciile sexuale ale unei tinere marocane, Karima El Mahroug, supranumita Ruby, in perioada februarie-mai 2010, cand era minora, si ca a facut presiuni asupra politiei milaneze pentru a o elibera, dupa arestarea ei pentru un presupus furt, in noaptea de 27 spre 28 mai, transmite AFP.

  • Un delict pentru acoperirea altui delict

In motivarea, citata joi de presa italiana, a deciziei sale de a-l trimite pe Silvio Berlusconi imediat in fata justitiei, o procedura accelerata bazata pe evidenta dovezii, magistratul Cristina di Censo scrie ca "Silvio Berlusconi avea obiectivul evident de a ascunde delictul de raporturi sexuale remunerate cu o minora si dorea sa isi asigure impunitatea, pe care tanara si putin controlabila Karima El Mahroug ar fi putut-o pune in pericol". [Silvio Berlusconi pierde sustinerea Vaticanului din cauza "Rubygate"]

Din acest motiv a intervenit el la politie cand Ruby a fost arestata, "comitand fara nicio indoiala un abuz in calitatea sa de presedinte al Consiliului". Nu este vorba despre un abuz propriu-zis de functie, deoarece seful Guvernului "nu are nicio putere de interventie ierarhica asupra politiei, care nu este subordonata decat ministrului de Interne", adauga judecatoarea, citata de Corriere della Sera.

Potrivit presei italiene, Silvio Berlusconi participa la o reuniune internationala la Paris, cand a fost informat ca Ruby a fost arestata pentru un presupus furt. El a telefonat atunci politiei din Milano pentru a o elibera, afirmand ca este vorba despre nepoata lui Hosni Mubarak. [[VIDEO]: "Rubygate", rampa de lansare pentru "fetele lui Berlusconi"?]

Dar, potrivit judecatoarei, aceste argumente nu se sustin, deoarece daca Berlusconi ar fi crezut cu adevarat ca este vorba despre o nepoata a presedintelui egiptean, el i-ar fi contactat pe diplomatii acestei tari pentru ca tanara sa le fie predata. Insa aceasta din urma a fost preluata, la cererea lui Berlusconi, de Nicole Minetti, fostul sau dentist in varsta de 25 de ani, in prezent consilier regional al partidului sau. Minetti este si ea vizata in acest dosar, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Anamaria Prodan, replici savuroase la tribunal: „Uită-te la mine....
Anamaria Prodan, replici...

Procesul impotriva lui Silvio Berlusconi urmeaza sa inceapa la 6 aprilie, la Tribunalul din Milano. Avocatii sai afirma ca tribunalul nu este competent in acest dosar, argumentand ca Berlusconi a intervenit pe langa politie in calitate de presedinte al Consiliului, pentru a menaja relatiile diplomatice cu Egiptul.

Citeste si:Italienii nu-l mai vor pe Berlusconi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.