Aproape un italian din doi considera ca premierul Silvio Berlusconi, implicat in scandalul "Rubygate", trebuie sa demisioneze, potrivit unui sondaj publicat duminica de Corriere della Sera.

Dintre cele 800 de persoane chestionate miercuri si joi, 49 la suta considera ca seful Guvernului trebuie sa plece, in timp ce 45 la suta au o opinie contrara.

Acest rezultat este "determinat de pozitia majoritar anti-Berlusconi a electoratului de centru si in special (al formatiunii) Viitor si Libertate", creata de Gianfranco Fini, fost aliat si in prezent rival al premierului, apreciaza cotidianul cel mai citit din Peninsula, transmite MEDIAFAX.

Notand ca intentiile de vot pentru diferitele partide au evoluat doar putin din decembrie, partidul Poporul Libertatii (PdL) al lui Berlusconi avand in continuare circa 30 la suta, cotidianul comenteaza ca acest caz, care tine prima pagina a ziarelor de mai multe zile, nu "a avut pana acum decat un efect: o detasare sporita de politica si o crestere a indeciziei si a tentatiei de absenteism".

Silvio Berlusconi, deja afectat de diminuarea majoritatii sale, este implicat intr-un nou scandal sexual, ancheta "Rubygate", in care este suspectat de Parchetul din Milano ca a recurs la o prostituata minora si ca a comis abuz de putere.

El a reiterat sambata, intr-un mesaj telefonic in cursul unei reuniuni a PdL, ca nu se pune problema sa demisioneze. El i-a criticat din nou pe judecatori, dand asigurari ca a "fost supus interceptarilor si spionat, nu sub suspiciunea unui delict, ci pentru a cauta ipoteze de delict".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.