Rezervele sunt substantiale, aflandu-se printre primele 25 la nivel mondial, potrivit Fondului Monetar International (FMI).
Drept urmare, aurul ar putea genera, teoretic, venituri de milioane de dolari, bani ce ar putea fi folositi, de exemplu, pentru a plati mercenari straini, potrivit BBC.
Transportul aurului in afara Libiei ar fi greu de realizat, deoarece folosirea porturilor de la Marea Mediterana ar presupune pericole prea mari, in conditiile interventiei militare internationale in curs de desfasurare, citeaza MEDIAFAX.
O alternativa ar putea fi transportarea si vanzarea rezervelor in alte tari africane din desertul Sahara, prin trecerea granitelor terestre.
Rezervele de aur ale Libiei sunt foarte mari in raport cu numarul populatiei, sase milioane de locuitori, dar si din punct de vedere al activitatii economice.

Desi in conditiile actuale este dificila transformarea acestor rezerve de aur in bani, rezervele sunt mai folositoare decat eventualele active financiare sau actiuni pe care regimul libian le-ar putea avea in cadrul unor firme din tari straine, comenteaza BBC.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Tedi, care vinde și produse la un euro, deschide următoarele două magazine în...
Sursa: retail.ro
-
Flip se extinde internațional - startup-ul de telefoane SH ajunge în Bulgaria
Sursa: start-up.ro
-
#puimicminunemare: Vine vacanța cu trenul de la...bibliotecă! Recomandări de...
Sursa: garbo.ro
-
LIFE IS HARD, profit net în creștere cu 39,64%, în trimestrul I din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
eMAG: livrarea last mile a evitat emiterea a 142 tone de CO2
Sursa: green.start-up.ro
-
Redbull Soundclash 2022: Interviuri Spike și Irina Rimes // EXCLUSIV
Sursa: kudika.ro
-
Nicușor Dan vrea semafoare inteligente pentru București. Câți bani cere din PNRR
Sursa: wall-street.ro