Avioane franceze de lupta survoleaza teritoriul Libiei in misiuni de recunoastere, anunta TF1.
Mai multe avioane de lupta Rafale apartinand armatei franceze survoleaza intreg teritoriul libian in misiuni de recunoastere, a declarat o sursa militara franceza citata de TF, potrivit MEDIAFAX.

Avioanele Rafale au decolat la de la baza Saint-Dizier, din estul Frantei. Potrivit sursei citate, aceste "misiuni de recunoastere" vor dura toata dupa-amiaza de sambata. Avioanele Rafale sunt concepute pentru misiuni de bombardare, de recunoastere si de aparare aeriana.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat oficial atacul militar, intr-o conferinta de presa.

"Am intervenit in Libia pentru a pune in practica rezolutia ONU. Operatiunea militara se va incheia odata cu incheierea violentelor asupra populatiei civile.Trebuie sa protejam civilii de nebuniile lui Gaddafi. Am decis impreuna cu partenerii nostri, SUA, Canada, Marea Britanie si statele arabe, ca este nevoie sa trecem imediat la o actiune de protejare a populatiei din zona. Vom comasa toate mijloacele necesare, in principal cele militare, pentru a proteja populatia civila", a transmis acesta. Totodata, presedintele Sarkozy i-a cerut colonelului Kadhafi sa respecte "fara intarziere si fara rezerve" rezolutia ONU pentru a "evita ce este mai rau", relateaza CNN.






Libia, in prag de razboi



"In acord cu partenerii nostri, fortele noastre aeriene se vor opune oricarei agresiuni din partea avioanelor colonelului Kadhafi impotriva populatiei din Benghazi. De acum avioanele noastre impiedica atacurile aeriene asupra orasului"
, a declarat Nicolas Sarkozy, potrivit MEDIAFAX.


Agentia Reuters a anuntat astazi un atac militar iminent asupra Libiei, ce se va desfasura in trei etape







  • Tarile care vor sa participe la operatiunile militare din Libia

Qatarul, alaturi de mai multe tari europene, printre care Belgia, Olanda, Danemarca si Norvegia, si-au confirmat sambata, in cadrul unui summit extraordinar organizat la Paris, vointa de a participa la operatiunile militare din Libia, au anuntat surse diplomatice.

Totodata, Canada a anuntat ca va trimite sapte avioane de vanatoare pentru aceasta operatiune. Pozitia Statelor Unite, care sustine aceasta operatiune, nu este pentru moment definita clar.

Pe de alta parte, premierul grec Andreas Papandreou a declarat in cursul unui summit la Paris ca tara sa ar putea sa puna la dispozitia coalitiei bazele din Grecia.

Potrivit agentiei italiene Ansa, trei avioane Awacs sunt pregatite sa decoleze la Trapani (vestul Siciliei), unde se afla, de asemenea, avioane Tornado ECR italiene, specializate in distrugerea apararii antiracheta si radarelor, precum si aeronave Tornado IDS de atac de la Ghedi (nord) si avioane de vanatoare Eurofighter de la Grosseto (centru).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.