"Daca veti interveni in tara noastra, veti regreta", a declarat purtatorul de cuvant citandu-l pe liderul libian

Liderul libian Muammar Kadhafi a avertizat, sambata, Parisul, Londra si ONU ca vor regreta orice ingerinta in afacerile interne ale Libiei, a anuntat un purtator de cuvant al regimului.

Muammar Kadhafi le-a adresat un mesaj "urgent" presedintilor american si francez, Barack Obama si Nicolas Sarkozy, premierului britanic David Cameron si secretarului general al ONU Ban Ki-Moon: "Daca veti interveni in tara noastra, veti regreta"!

In mesajul adresat presedintelui Obama si liderului ONU, Kadhafi afirma: "Tot poporul libian este cu mine si sunt pregatiti sa moara pentru mine, barbatii, femeile si copiii"
. [Gaddafi: Voi transforma in infern viata celor care ataca Libia!].

  • Tripoli: O interventie straina in Libia ar declansa o reactie regionala

"Daca va avea loc un atac din strainatate sau o interventie straina, nu numai libienii se vor lupta, ci veti vedea si algerieni, tunisieni, egipteni ... Toti vor participa la luptele de pe teritoriul libian"
, a afirmat sambata adjunctul ministrului libian pentru Afaceri Externe, Khaled Kaaim, intr-un interviu acordat postului de radio BBC, citeaza MEDIAFAX.

"Armistitiul este in vigoare. Fortele aeriene libiene nu mai sunt in activitate deoarece noi respectam rezolutia 1.973 a ONU, iar armistitiul este real, credibil si solid", a adaugat acesta.

Rezolutia 1.973, adoptata joi seara de ONU, autorizeaza recursul la forta in cazul in care fortele libiene nu isi inceteaza operatiunile impotriva rebelilor. Regimul libian a anuntat un armistitiu "imediat" la scurt timp dupa vot
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.