Niveluri ridicate de radioactivitate au fost depistate in lapte si spanac. Autoritatiile cer populatiei sa-si pastreze calmul.

Autoritatiile din Japonia au depistat astazi niveluri ridicate de radioactivitate in lapte si spanac, in prefecturile Fukushima si Ibaraki, situate in apropierea centralei nucleare, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Yukio Edano, relateaza CNN.

"Un nivel de radioactivitate care depaseste limita legala de siguranta a fost detectat la o proba de lapte prelevata in prefectura Fukushima si pe sase esantioane de spanac din prefectura Ibaraki"
, a declarat acesta.

Cantitatile nu sunt insa periculoase pentru sanatate, a precizat Yukio Edano, solicitand populatiei sa-si pastreze calmul. De exemplu, daca o persoana ar bea lapte contaminat timp de un an, doza de radiatii ar fi echivalenta cu cea a unei radiografii.


Situatia ramane in continuare grava in Fukushima, unde au loc eforturi disperate de a raci reactoarele nuclaere.

Inginerii japonezi iau in calcul si varianta “Cernobil”, care implica invelirea reactoarelor in ciment, in timp ce mai multi experti nucleari sustin ca Fukushima este al doilea dezatru nuclear dupa cel de la Cernobal, din 1986.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.