Un cutremur de 6,1 grade pe Richter s-a produs in aceasta dimineata la Tokyo.

Un cutremur de 6,1 grade pe Richter s-a produs sambata dimineata in Japonia, in prefectura Ibaraki. Epicentrul a fost la 20 de km sud de Fukushima si s-a resimtit si in Tokio. Nu a fost emisa alerta de tsunami, insa sunt posibile cresteri ale nivelului marii.

  • Autoritatile japoneze vor sa ude reactoarele de la Fukushima 24 de ore din 24

Autoritatile japoneze intentioneaza sa puna in functiune un dispozitiv impreuna cu armata si pompierii pentru a uda in permanenta reactoarele de la centrala Fukushima, pentru a raci combustibilul radioactiv, a anuntat astazi ministrul Apararii, citeaza MEDIAFAX.

"In loc sa udam in reprize de cateva minute, vrem sa punem in functiune un dispozitiv care sa permita deversarea apei in mod continuu", a explicat Toshimi Kitazawa. Autospeciale de pompieri din Tokyo au inceput in noaptea de vineri spre sambata sa se inlocuiasca succesiv la centrala, la baza reactorului 3, extrem de avariat de o explozie.


Astfel, alimentarea cu energie electrica la centrala Fukushima ar putea fi restabilita partial sambata, la patru dintre cele sase reactoare ale centralei Fukushima, o etapa importanta in tentativele de relansare rapida a sistemelor de racire a instalatiilor, urmand sa fie restabilita duminica la cele doua reactoare cele mai avariate, 3 si 4, a anuntat Agentia pentru siguranta nucleara.

Citeste si:

Prima saptamana de criza in Japonia

Cum afecteaza Romania tragedia din Japonia?


Ce "ascund" reactoarele nucleare din Japonia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.