Liderul libian, Muammar Gaddafi, ar fi recrutat mercenari din Romania, Serbia, Ucraina si Siria pentru a lupta impotriva fortelor opozitiei, scrie presa araba. MApN a precizat, pentru MEDIAFAX, ca acesti mercenari nu sunt " persoane care sa faca parte din cadrul MApN".

Potrivit ziarului arab Asharq al Awsat, care il citeaza pe reprezentantul Ligii libiene pentru Drepturile Omului, Ali Zaiden, in Libia exista circa 25.000 de mercenari la dispozitia lui Muammar Gaddafi. Dintre acestia, circa 800 sunt etnici tuaregi care provin din Niger, Mali, Algeria si Burkina Faso, scrie site-ul italian Virgilio Notizie. [Libia: Mercenarii lui Gaddafi "omoara oameni cu sange rece"]

Regimul libian se confrunta din 15 februarie cu violente proteste ale opozitiei, care treptat s-au transformat in adevarate confruntari armate intre sustinatorii lui Gaddafi si adversari ai acestuia, transmite MEDIAFAX. Militantii opozitiei controleaza mai multe orase din estul Libiei, iar fortele pro-Gaddafi detin controlul in estul Libiei, in principal in orasele Tripoli si Sirt. [Marile puteri isi indreapta armele catre Libia]

  • MApN, despre recrutarea de mercenari romani in Libia: Nu e vorba despre persoane din MApN

"Nu este vorba despre persoane care sa faca parte din cadrul MApN", a precizat Ministerul Apararii Nationale, la solicitarea MEDIAFAX.

Citeste si:Mubarak si-a cumparat "mercenari" sa-l sustina

Lideri puternici, prietenii lui Gaddafi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.