Regimul Hosni Mubarak a recrutat militanti, din randul muncitorilor sezonieri foarte saraci, pe care i-au trimis pe strazi cu bare metalice, bate si cutite pentru atacarea protestatarilor.

Confruntarile intre sustinatorii si criticii lui Hosni Mubarak au izbucnit miercuri, in apropierea Pietei Tahrir. Sustinatorii lui Mubarak au atacat cu bate, cutite si pietre, unii venind pe camile sau cai, informeaza Der Spiegel, in editia electronica.

In culise, miscarea pro-Mubarak este controlata de oameni de afaceri care au contracte cu statul, functionari publici si membri ai serviciilor secrete, relateaza MEDIAFAX.

Militantii pro-Mubarak au fost recrutati prin intermediul filialelor partidului de guvernamant, de obicei contra unor sume cuprinse intre 10 si 15 euro, acestia fiind dispusi la orice pe fondul saraciei in care traiesc.

Acestora li se adauga, potrivit Der Spiegel, aproximativ 14.000 de detinuti care au evadat sau au fost eliberati deliberat din inchisori pentru a provoca o situatie haotica.

Citeste si: [VIDEO] Egipt: Jurnalist amenintat cu decapitarea

Criza in Egipt: Proteste in Alexandria si Suez


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.