Aproximativ 35.000 de persoane au iesit, vineri, pe strazile orasului egiptean Suez, a declarat un purtator de cuvant al liderului opozitiei Ayman Nour. Totoodata, cateva zeci de mii de persoane protesteaza fata de regimul lui Hosni Mubarak in Alexandria, al doilea oras ca marime din Egipt, in aceasta zi denumita "vinerea plecarii".

Reuniti in fata moscheii Qaed Ibrahim, in centrul orasului, manifestantii, majoritatea sustinatori ai Fratilor Musulmani, strigau: "Jos Mubarak, jos regimul", relateaza AFP. Potrivit CNN, pe zidurile inconjuratoare moscheii se putea citi "Ultima zi a faraonului", "Lasa-ne in pace batrane" sau "jocul s-a terminat".

Membri ai miscarii de opozitie Kefaya, 6 aprilie si sustinatori ai lauratealui premiului Nobel pentru Pace Mohamed ElBaradei sunt, de asemenea, prezenti.

Potrivit unui reprezentant al Fratilor Musulmani, Sobhi Saleh, citat de MEDIAFAX, 25.000 de persoane s-au reunit la Raml, un cartier din Alexandria, si se pregateau sa se alature multimii, la fel ca si alte grupuri venite din alte cartiere.

Miscarea de contestare a facut apel la o mobilizare generala dupa rugaciunea de dupa-amiaza pentru ceea ce a numit "vinerea plecarii" si spera sa reuneasca un milion de persoane in tara, in cea de-a 11-a zi a unei revolte soldate cu cel putin 300 de morti si mii de raniti, potrivit ONU.

La Cairo, sustinatorii presedintelui Hosni Mubarak s-au reunit la o moschee pentru o "zi a loialitatii", in timp ce demonstrantii antiguvernamentali s-au adunat pentru o "zi a plecarii" si "o zi de ramas bun".

Citeste si:[VIDEO] Egipt: Jurnalist amenintat cu decapitarea

Ce se va alege de Egipt?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.