Politia din Noua Zeelanda a avertizat ca va dura cateva luni pentru a identifica unele dintre cadavrele descoperite sub daramaturi la Christchurch, oras devastat partial de seismul de la 22 februarie, care va costa statul aproximativ opt miliarde de euro.

Ultimul bilant mentioneaza 166 de morti, insa numarul definitiv ar urma sa fie peste 200, a precizat politia. Nici un cadavru nu a fost gasit sub ruinele catedralei din oras, a carei clopotnita s-a prabusit, si unde autoritatile credeau ca au fost blocate 22 de persoane, scrie MEDIAFAX.

O echipa internationala, formata din experti din Australia, Marea Britanie, Japonia, China, Thailanda, Singapore si Israel, lucreaza la identificarea victimelor.

"Suntem constienti ca familiile vor sa-si recupereze apropiatii, mai ales familiile victimelor originare din alte tari, iar echipele noastre lucreaza fara intrerupere", a declarat Sam Hoyle, un reprezentant al politiei.

"Dar experienta a aratat, ca de exemplu la tsunamiul din decembrie 2004 si la incendiile din Victoria (Australia), ca identificarea victimelor poate dura mai multe luni", a adaugat el.

Accesul in centrul orasului Christchurch, interzis publicului dupa cutremur, a fost partial permis duminica, pentru a lasa oamenii sa-si recupereze masinile sau echipamentele esentiale.

Accesul ramane interzis in imobilele instabile sau in locurile in care se deruleaza operatiuni de cautare a victimelor.

Autoritatile apreciaza ca o treime din centrul orasului a fost sau urmeaza sa fie distrusa.

Cutremurul din Christchurch va costa Noua Zeelanda pana la 15 miliarde de dolari neozeelandezi (opt miliarde de euro) si va afecta cresterea economica, a apreciat duminica Trezoreria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.