Reconstructia orasului Christchurch, devastat de un cutremur soldat cu cel putin 161 de victime, va dura mai mult de zece ani.

Conform ultimului bilant, seismul produs in data de 22 februarie s-a soldat cu cel putin 161 de morti, insa politia estimeaza ca numarul victimelor ar putea ajunge la 240, deoarece persoanele date disparute au putine sanse sa fi supravietuit.

Reconstructia orasului Christchurch va dura "mai mult de zece ani", a declarat ministrul neo-zeelandez al Dezvoltarii economice, David Carter, in timp ce primarul Bob Parker a afirmat ca redeschiderea cartierului de afaceri va putea avea loc abia peste cateva luni.

Aproximativ o treime din centrul orasului, unde se afla in principal cladiri de birouri, a fost afectata de cutremur, cladirile prabusindu-se la seism sau urmand sa fie demolate din cauza avariilor grave.

"Puteti vedea ca, din cauza nivelului distrugerilor din centrul de afaceri, acesta nu va putea fi redeschis decat peste cateva luni", a spus Parker.

Autoritatile din Christchurch raman insa decise sa gazduiasca meciurile Cupei mondiale la rugby, programate pentru toamna acestui an. Printre cele sapte meciuri care se vor desfasura la Christchurch se numara si doua sferturi de finala.

Citeste si: [VIDEO] Cutremur devastator in Noua Zeelanda

Bilantul oficial al cutremurului devastator din Noua Zeelanda

S-au casatorit dupa ce a salvat-o de sub daramaturi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.