Cel putin 65 de persoane au murit in urma unui cutremur inregistrat marti in Noua Zeelanda, a anuntat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.

Pna in prezent au fost confirmate 65 de decese, insa bilantul risca sa creasca, orasul Christchurch fiind comparat de catre premier cu "o scena de devastare totala", citeaza MEDIAFAX.

"Este posibil sa asistam la cea mai neagra zi a Noii Zeelande. Este o comunitate aflata in agonie totala. Avem nevoie ca aceasta comunitate sa se uneasca, iar oamenii sa se ajute unii pe altii, asa cum au mai facut-o in trecut si o vor face din nou"
, a adaugat acesta.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3, s-a produs la ora locala 12.51 (2.51, ora Romaniei), la 5 kilometri de Christchurch si la o adancime de numai 4 kilometri, conform Institutului de geofizica american (USGS). Seismul a fost urmat de mai multe replici, cu magnitudini de pana la 5,6, provocand distrugeri masive.

Christchurch, cu o populatie de 340.000 de locuitori, a mai fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7 in data de 4 septembrie 2010, care nu s-a soldat insa cu victime.

Citeste si: Cat de "asigurata" este Romania in cazul unui cutremur devastator?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.