Aproximativ 79 de cetateni romani isi mentin optiunea de a ramane in Libia, a precizat MAE, explicand ca este vorba in cele mai multe cazuri despre familii mixte.

"Aproximativ 79 de cetateni romani isi mentin optiunea de a ramane in Libia, majoritatea facand parte din familii mixte. Acestora le stau la dispozitie, de acum inainte, facilitatile tehnice oferite de mecanismul UE de cooperare consulara activat la nivelul statelor membre si partenerilor UE (institutii ONU, ONG etc)", precizeaza MAE, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul precizeaza de asemenea ca personalul Ambasadei Romaniei la Tripoli nu va fi retras, insa va fi dimensionat conform cerintelor impuse de activitati.

MAE precizeaza totodata ca nu mai exista cazuri de cetateni romani care au facut cereri de repatriere care sa nu fi fost rezolvate. Dar, potrivit Ministerului de Externe, in caz ca vor aparea astfel de cazuri, se poate apela la sistemul european de cooperare consulara.

"Atat timp cat mecanismul UE privind evacuarea cetatenilor UE si de alte nationalitati din Libia isi mentine activitatea, vor exista solutii, de la caz la caz, pentru orice alta solicitare de repatriere care ar putea fi adresata fie misiunii Romaniei la Tripoli, fie oficiului diplomatic al unui stat UE care isi mentine misiunea in Libia sau misiunii unui stat partener caruia Romania i-ar putea delega competenta consulara",
mai precizeaza MAE.


  • Violentele legate de reprimarea insurectiei in Libia s-au soldat cu 6.000 de morti, dintre care 3.000 doar la Tripoli, a afirmat purtatorul de cuvant al Ligii libiene a drepturilor omului, Ali Zeidan.


    "Numarul victimelor pentru toata tara este 6.000, dintre care 3.000 la Tripoli, 2.000 la Benghazi si 1.000 in alte orase", cum ar fi Zawiyah sau Zenten, a declarat purtatorul de cuvant, in cursul unei conferinte de presa organizate la sediul Federatiei internationale a ligilor pentru drepturile omului (FIDH), la Paris, potrivit MEDIAFAX.

Ali Zeidan a declarat ca acest bilant, mult mai mare decat cele care circulau pana in prezent, ar putea fi de fapt si mai mare. "De aceste informatii dispunem, dar (bilantul) ar putea fi mai mare", a spus el.

Ultimul bilant al FIDH era de 640 de morti si data din 23 februarie. Guvernul libian evocase cifra totala de 300 de morti. Dar in mediile diplomatice au fost evocate bilanturi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de morti.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...


Puterile straine incearca sa fure petrolul Libiei, a declarat, miercuri, liderul libian Muammar Gaddafi, care a avertizat ca "libienii vor lupta pana la ultimul om, din nordul tarii pana in sud", intr-un discurs sustinut in timpul unei ceremonii publice la Tripoli.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.