Cotidianul italian citeaza un raport oficial al Ministerului de Interne, care enumera in acelasi timp contractele si negocierile in curs intre Libia si mai multe companii de armament italiene, cum ar fi gigantul Finmecanica.
Fabricantul de rachete Mbda Italia a semnat in mai 2009 un acord in valoare de 2,5 milioane de euro pentru a furniza Libiei "material pentru bombe, torpile si rachete", potrivit acestui document.
Augusta Westland a incheiat contracte in octombrie 2010 in valoare de 70 de milioane de euro pentru furnizarea a zece elicoptere, in timp ce in acelasi an, Selex Sistemi Integrati al grupului Finmecanica a semnat un acord in valoare de 13 milioane de euro pentru a furniza Libiei echipamente electronice de ajustare a tirurilor, transmite MEDIAFAX.
Italia si fosta sa colonie au semnat un tratat de prietenie in 2008, care a consolidat in mod considerabil legaturile economice dintre cele doua tari, facand din Italia principalul partener comercial al Libiei.

Potrivit aceluiasi raport citat de Corriere della Sera, compania Oto Melara a inceput discutii cu Libia in noiembrie 2010 pentru "arme de calibru mai mare de 12,7 milimetri, precum si pentru material, piese componente si cursuri de formare".
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Flip se extinde internațional - startup-ul de telefoane SH ajunge în Bulgaria
Sursa: start-up.ro
-
eMAG: livrarea last mile a evitat emiterea a 142 tone de CO2
Sursa: green.start-up.ro
-
Cei mai mari producători de înghețată din România: cine sunt și ce vânzări au...
Sursa: retail.ro
-
Vitamina E: surse de vitamine E și importanța acesteia în organism
Sursa: kudika.ro
-
Trusa de medicamente pentru vacanță a copilului. Ce luăm cu noi în bagaj...
Sursa: garbo.ro
-
CHRISTIAN TOUR, finanțare de 3 milioane de euro de la Banca Românească
Sursa: futurebanking.ro
-
Rusia ar putea fi ”debranșată” de la piața globală a energiei. SUA și...
Sursa: wall-street.ro