Douasprezece femei gravide au murit in decursul a zece zile, intr-un spital public din India, iar alte cinci sunt in stare grava in urma unei injectii cu un lichid suspectat a fi contaminat.

Primul deces a avut loc in 13 februarie, la spitalul Umaid de Jodhpur Rajasthan.

Bhawna, o femeie de 22 de ani, se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost injectata cu glucoza in spitalul Umaid din Jodhapur. Alte trei femei, la fel ca si ea, au fost injectate cu doza letala. Toate sunt acum conectate la aparate. In total, 12 femei insarcinate au murit in urma hemoragiilor in ultimele 10 zile in acel spital, din cauza aceluiasi motiv. Familia femeilor spera ca acestea sa fie salvate de medici.

"Toate femeile au murit din cauza unei grave hemoragii si noi credem ca aceasta ar putea fi de la infectia in urma administrarii unei injectii intravenoase", a declarat directorul spitalului, citeaza MEDIAFAX.

Protestele din fata spitalului au fortat Guvernul sa ia masuri. Se pare ca acestia au dat in judecata compania farmaceutica. De asemenea, acesta a trimis atentionari tuturor spitalelor care folosesc glucoza contaminata si a deschis o ancheta.

Ministrul Ashok Gelot a anuntat ca “Se ancheteaza toate probele. Responsabilii vor fi pedepsiti.”, citeaza IBN Live.

  • "Am declansat ancheta si verificam stocul suspect"

India are un sistem medical cu doua nivele, pe de o parte spitalele publice sunt slab dotate, la limita insalubritatii, iar, pe de alta parte, centrele medicale private sunt dotate cu infrastructura moderna, unde este tratata elita tarii si occidentalii.

In iulie anul trecut, presa nota ca in sase luni cel putin opt copii au fost infectati cu virusul HIV/SIDA, in urma unor trasnfuzii in acelasi spital din Jodhpur, in timp ce alti 43 au contactat hepatita de tip C.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.