Fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov a criticat vehement "clasa politica" din Rusia, pe care o considera "bogata si depravata", acuzand Kremlinul ca l-a impiedicat sa infiinteze un partid.

Gorbaciov a declarat intr-un interviu acordat ziarului Novaia Gazeta ca adjunctul sefului administratiei de la Kremlin, Vladislav Surkov, l-a descurajat sa creeze un partid social-democrat, informeaza AFP.

"Intentionasem, alaturi de prietenii mei, sa infiintez un partid. Cand a aflat Surkov, m-a intrebat la ce mi-ar folosi, spunand ca oricum nu va fi inregistrat", precizeaza Gorbaciov,
potrivit MEDIAFAX.

  • "Bogati si depravati"

"Clasa politica se comporta in mod revoltator. Sunt bogati si depravati. Idealul lor este miliardarul Roman Abramovici. (...)
Urasc acest ideal. Mi-e rusine de aceasta idee. Mi-e rusine pentru noi si pentru tara", apreciaza fostul lider sovietic. [Topul celor mai bogati oameni din Rusia]

Gorbaciov a criticat inca o data modul in care sunt numiti in functii guvernatorii regiunilor ruse si lipsa libertatii de exprimare la televiziunile publice, subliniind ca oamenii bine pregatiti pleaca din Rusia din cauza lipsei democratiei.

"O viata normala este legata de democratie, cand puterea este sub control, nu de autoritarism, cand sunt controlati oamenii si libertatile acestora. Daca ar exista o renastere a proiectului democratic, oamenii ar inceta sa emigreze si ar reveni. Politica actuala, in care sunt folosite toate mijloacele pentru a se mentine la putere, este inacceptabila", apreciaza Gorbaciov.

Citeste si: Cenzura la Smolensk?! Ce are Moscova de ascuns?

Medvedev va lansa o campanie de "destalinizare" a Rusiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.