Ministrul egiptean al Informatiilor, Anas el-Fekki, si-a prezentat demisia Guvernului, care a acceptat-o, a anuntat televizinea publica egipteana.

Televiziunea nu a precizat cand a fost prezentata demisia si nici motivele.

Cu cateva ore inainte, agentia oficiala Mena anuntase ca Fekki si fostul premier Ahmad Nazif au interdictie de a parasi tara, in baza unei decizii a Procurorului general, scrie MEDIAFAX.

"Procurorul general Abdel Maguid Mahmoud a decis sa le interzica fostului premier Ahmad Nazif si ministrului Informatiilor, Anas el-Fekki (...), sa paraseasca tara, tinand cont de plangerile depuse impotriva lor", a relatat Mena, fara a preciza ce anume li se reproseaza celor doi.

Armata egipteana, care detine puterea dupa demisia presedintelui Hosni Mubarak vineri, a anuntat sambata ca Guvernul numit de acesta cu cateva zile inainte de a demisiona va ramane in functie pentru a asigura gestionarea afacerilor curente, "pana cand un nou Guvern va fi format".

Mai multi fosti ministri si oficiali egipteni, intre care fostul ministru de Interne Habib el-Adli si magnatul in domeniul otelului Ahmad Ezz, au primit interdictie de a parasi Egiptul, iar conturile lor au fost blocate, la decizia Parchetului general.

Presedintele egiptean, Hosni Mubarak, a renuntat la putere, a anuntat vineri vicepresedintele Omar Suleiman, in cadrul unei interventii televizate. Suleiman a afirmat ca Mubarak a renuntat la functie si a transferat puterea armatei egiptene

[VIDEO] Cum au sarbatorit egiptenii demisia lui Hosni Mubarak

Ce s-a intamplat in Egipt in timpul regimului Mubarak?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.