Kim Byong-soo se descalta de pantofi si paseste in scriul sau. Se intinde usor si isi inchide ochii. Afara, in padurea sud-coreeana in care se afla, sunt minus 11 grade Celsius, insa Kim se pare ca nu le simte. Mainile si picioarele ii sunt obosite. In momentul in care capacul sicriului este batut in cuie, Kim isi deschide ochii.

Poate pare straniu, insa acest tip de "moarte" este singura sansa a lui Kim de a mai aprecia viata.

Timp de 15 ani, Kim, care este un dentist de succes in Seul, a dorit sa se sinucida. "In fiecare zi imi doream sa trag un glonte in cap. (...) In fiecare moment in care sunt treaz ma gandesc la sinucidere, tocmai pentru ca am prea multe responsbilitati", a explicat acesta, potrivit CNN.

Din acest motiv, Kim s-a inscris la seminarul Beautiful Life (n.r. O Viata Frumoasa) si spera ca cele invatate aici sa-i schimbe modul de gandire. Acest seminar este o tehnica radicala prin care oamenii capata o perspectiva noua asupra vietii, deoarece numai murind, unele persoane isi pot da seama cat de pretioasa este viata, potrivit lui Kim Giho, fondatorul seminarului.

"Nu putem intelege moartea doar vorbind despre ea. Oamenii experimenteaza moartea participand la ea si renascandu-se cu o noua mentalitate", a declarat Gino, care incearca sa demistifice moartea vorbind in mod direct despre acest moment.

Ca parte din tratamentul propus de Gino, dentistul din Seul trebuie sa scrie o scrisoare de adio catre sotia si copii sai. "Sotia mea stie ca trec printr-o perioada dificila, insa nu stie ca vreau sa ma sinucid si nu am sa ii cer ajutorul. Daca as face acest lucru ar fi prea dificil pentru ea", a explicat Kim.

Dupa ce a terminat scrisoarea, Kim este imbracat in haine de ingropaciune si dus afara in zapada. Impreuna cu alte cinci persoane din grup, el este condus de un barbat imbracat in negru, care simbolizeaza moartea.

Intr-o zona impadurita din afara Seulului sase sicrie asteapta desfacute. Kim ingenunchiaza in fata sicriului sau si se roaga pentru "ultima data". Aceasta este inmormantarea lui.

Apoi, in tacere, se urca in scriul de lemn, se intinde si timp de 20 de minute nu mai vede si nu mai aude nimic.

Kim Giho spune ca senzatia de a fi "ingropat de viu" poate vindeca o minte suicidala. El povesteste ca o parte din persoanele care au trecut prin acest proces au iesit din scriu la aer curat plangand si promitand ca se vor bucura de viata la maxim in fiecare zi pe care o mai au de trait.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

In cazul lui Kim se pare ca terapia lui Giho a avut efect, deoarece dupa cele 20 de minute de "moarte" dentistul sud-coreean deja are planuri de viitor - o excursie impreuna cu sotia sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.