O multime de musulmani extremisti au incendiat, marti, doua biserici si au jefuit alta in timpul unor confruntari cu politia in centrul Java, cerand pedeapsa cu moartea pentru un crestin condamnat pentru blasfemie la adresa islamului, a anuntat politia.

Multimea protesta fata de condamnarea la cinci ani de inchisoare a unui barbat in varsta de 58 de ani, Antonius Bawengan, judecat pentru ca a distribuit manifeste insultand islamul. El a primit pedeapsa maxima pentru acest delict, relateaza MEDIAFAX.

Dar judecata a nemultumit o multime formata din aproximativ 1.500 de persoane, care considerau pedeapsa prea blanda. "Astazi a fost momentul cel mai intens al procesului ... Multimea a strigat ca (acuzatul) ar trebui condamnat la moarte sau livrat publicului", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei din centrul Java, Djihatono.

"Doua biserici au fost arse. Ferestrele au fost sparte si acoperisurile incendiate. O alta biserica a fost devastata", a adaugat el.

  • Scandau "ucideti-l, ucideti-l" in fata tribunalului si "ardeti-le, ardeti-le", indreptandu-se catre biserici, a precizat purtatorul de cuvant.

Cei 1.500 de protestatari au aruncat cu pietre in politie, care a replicat cu gaze lacrimogene si focuri de avertizare. O masina a politiei a fost incendiata, potrivit agentiei oficiale Anatara.

Situatia a redevenit calma la pranz.

Duminica, tot in Java, aproximativ 1.000 de persoane, multe dintre ele inarmate cu macete, au intervenit la apelul organizatiilor islamiste pentru a impiedica o reuniune a sectei islamiste Ahmadiyah intr-o casa particulara, sub privirile politiei, care a ramas pasiva. [[VIDEO] Socant: Linsare religioasa in Indonezia]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.