Presa indoneziana a difuzat luni o inregistrare video cu imagini socante care surprinde membri ai unei miscari religioase minoritare fiind linsati de numerosi musulmani fara ca politia sa intervina

Imaginile au fost filmate duminica intr-un sat din vestul insulei Java, unde peste 1.000 de persoane, multe avand sabii, au intervenit la apelul organizatiilor islamiste pentru a impiedica o reuniune a sectei Ahmadiyah. Trei membri ai miscarii au fost omorati de multime, informeaza AFP.

Inregistrarea surprinde numerosi barbati care strigau "Mare este Allah" si "kafir" ("necredinciosi"), atacand cu pietre doua dintre victime. Politia a anuntat ca opt persoane au fost retinute.

Presedintele Indoneziei s-a declarat "profund preocupat" de acest atac, care intervine la inaugurarea "saptamanii armoniei intre religii".

Presedintele a subliniat ca "trebuie sustinuta Constitutia indoneziana, care nu permite atacurile interreligioase", conform unuia dintre consilierii sai, Daniel Sparingga.

Miscarea Ahmadiyah are 500.000 de adepti in Indonezia, unde peste 80 la suta dintre locuitori sunt musulmani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.