Un alt caz de exploatare a muncitorilor romani in Cipru a fost descoperit vineri seara, cand sindicatul SEK a anuntat ca un angajator nu si-a platit de patru luni lucratorii, pe care i-a cazat in conditii insalubre, relateaza Cyprus Mail, in editia electronica de sambata.

Televiziunea publica CyBC a difuzat vineri seara imagini cu angajati romani locuind in baraci de lemn pe un santier din zona Moutayiaka, in Limassol. Baracile improvizate erau situate in apropierea unor locuinte luxoase construite in zona.

Potrivit CyBC, muncitorii primeau doar 60 de euro pe saptamana, in locul sumei convenite in contract, in timp ce angajatorul lor subcontractase un euro pe zi din salariu pentru ceea ce numeste cazare, scrie MEDIAFAX.

Secretarul SEK din Limassol, Floros Florou, a declarat ca muncitorii erau intr-o stare atat de proasta, incat sindicatul a trebuit sa le aduca mancare.

Florou a declarat ca muncitorii au incetat sa mai munceasca in semn de protest si au vizitat biroul sindicatului saptamana trecuta, pentru a anunta ca nu si-au primit salariile promise in ultimele patru luni.

La randul lui, sindicatul a contactat ofiterul care se ocupa de relatiile de munca in Limassol in cadrul Ministerului Muncii. Astfel, a fost fixata o intalnire cu angajatorul luni, acesta promitand sa plateasca salariile muncitorilor pana cel tarziu la 12 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.