Peste doua-treimi dintre rusi doresc ca trupul lui Lenin sa fie retras de la mausoleul din Piata Rosie si inhumat, conform unui sondaj realizat de partidul Rusia Unita la 87 de ani de la moartea parintelui revolutiei bolsevice.

La intrebarea "Doriti inhumarea lui Lenin?", aproape 70 la suta dintre participantii la aceasta consultare au raspuns afirmativ dintr-un total de 258.354 de respondenti, informeaza AFP.

"In fiecare an ridicam aceeasi problema, privind retragerea resturilor umane din mausoleu", a declarat Vladimir Medinski, deputat reprezentand Partidul Rusia Unita, condus de premierul Vladimir Putin. [Partidul lui Putin ameninta ca il va inmormanta pe Lenin]

Problema inhumarii lui Lenin revine cu regularitate in Rusia dupa caderea regimului sovietic in 1991
, scrie MEDIAFAX.

Niciun lider rus nu a indraznit sa ia aceasta decizie pana acum, fostul politician sovietic fiind in continuare venerata de numerosi rusi, mai ales varstnici. [Vladimir Ilici Lenin "revine" in Piata Presei Libere]

Partidul Comunist a obtinut 11,57 la suta din voturi in 2007, iar Ghennadi Ziuganov a fost votat de 17,72 la suta dintre rusi in scrutinul prezidential din 2008.

Un oficial de la Kremlin a declarat vineri ca autoritatile ruse nu intentioneaza deocamdata sa retraga corpul lui Lenin din Piata Rosie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.