Piesele lui William Shakespeare vor fi jucate in 38 de limbi straine, printre care si maori si dialectul mandarin, ca parte a unui extravagant program de teatru pentru celebrarea Jocurilor Olimpice din 2012, care vor avea loc la Londra, potrivit Reuters.

Toate cele 38 de piese ale lui Shakespeare vor fi puse in scena de cate o companie de teatru in tot atatea limbi si dialecte.

Reprezentatiile vor avea loc incepand cu data de 23 aprilie 2012, in celebrul teatru londonez Shakespeare's Globe, o replica fidela a teatrului din epoca elisabetana, The Globe, unde se jucau piesele dramaturgului in timpul vietii acestuia.

"Este de mult stiut faptul ca Shakespeare, pe langa faptul ca a devenit un mare dramaturg, constituie si o limba universala", a spus Dominic Droomgoole, directorul artistic al teatrului, transmite MEDIAFAX.

Printre spectacole se vor numara "Imblanzirea scorpiei", in limba urdu, "Furtuna", in araba, "Troilus si Cressida", in maori, si o montare a piesei "Regele Lear" in limbi aborigene.

De asemenea, piesele vor fi montate in turca, greaca, lituaniana si in dialectul shona din Zimbabwe. Programul include si o reprezentatie in limbajul semnelor a piesei "Zadarnicele chinuri ale dragostei".

Shakespeare's Globe este localizat pe malul de sud al Tamisei, in apropierea locului unde se afla teatrul original, si este construit in acelasi stil, avand o scena in aer liber, un spatiu cu locuri ieftine la sol si un acoperis din stuf deasupra galeriilor, unde sunt locuri mai scumpe.

Jocurile Olimpice din 2012 se vor desfasura la Londra in perioada 27 iulie - 12 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.