Premierul italian, Silvio Berlusconi, a exclus in mod categoric posibilitatea de a demisiona, declarandu-se "linistit" in fata agitatiei suscitata de ancheta Rubygate, care-l vizeaza, la Milano, pentru relatii sexuale cu o prostituata minora si abuz de putere, relateaza AFP.

"Ati innebunit?", le-a raspuns Berlusconi jurnalistilor care l-au intrebat daca este posibil sa renunte la functie, din cauza dezbaterilor cauzate in tara de avalansa de inregistrari telefonice compromitatoare publicate de presa. "Sunt absolut linistit, ma amuz", a declarat el, inainte de a asista la o intalnire a unor deputati din cadrul partidului sau, Poporul Libertatii (PdL), cu avocatii sai, transmite MEDIAFAX.

Parchetul din Milano a anuntat vineri ca ancheteaza actiunile premierului, suspectat ca a platit in schimbul prestatiilor unei prostituate minore, cunoscuta ca Ruby, o tanara marocana. Aceasta infractiune este pasibila de o pedeapsa cuprinsa intre sase luni si trei ani de inchisoare, conform legii italiene. Judecatorii din Milano vor, de asemenea, sa verifice daca a abuzat de pozitia sa pentru a o elibera pe Ruby, in mai, imediat dupa ce a fost arestata pentru un presupus furt.

In acest context, Parchetul a adresat o cerere Parlamentului pentru perchezitionarea localurilor atribuite lui Berlusconi, in calitate de deputat.

Pentru a explica aceasta cerere, judecatorii au furnizat 389 de pagini de documente, continand inregistrari telefonice si marturii depuse de zeci de tinere asupra serilor petrecute in vila din Arcore a lui Berlusconi, langa Milano (nord).

In opinia lui Berlusconi, Parlamentul "va interveni pentru a retrage cazul Parchetului din Milano si a-l transfera tribunalului ministrilor". El a anuntat, la finalul intalnirii de la Roma, ca nu se va prezenta la Milano, la sfarsitul saptamanii. "Avocatii mei mi-au spus ca Milano nu este tribunalul competent. Nu este logic sa merg acolo", a declarat premierul.

Potivit unor participanti la intalnirea intre deputati si avocatii premierului, Berlusconi a definit Rubygate drept "o constructie mediatica, a fost spionaj permanent".

Citeste si:
Fosta prostituata minora Ruby inca primeste bani de la Berlusconi
Fosta prostituata minora Ruby...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.