Un avion de pasageri iranian s-a prabusit duminica in apropierea orasului Orumiyeh din nordul Iranului, a anuntat televiziunea de stat de la Teheran. Aparatul apartine companiei aeriene nationale Iran Air, a precizat un oficial provincial.
Avionul decolase de la Teheran si se indrepta catre orasul Orumiyeh, aflat in nord-vestul tarii, a anuntat presa iraniana, citata de BBC News Online.

Conform primelor informatii, aparatul s-a prabusit in apropierea orasului Orumiyeh. Agentia semioficiala Fars afirma ca la bordul avionului se aflau 105 pasageri si membri ai echipajului.

Potrivit serviciilor de urgenta iraniene, cel putin 50 de persoane au supravietuit accidentului, scrie MEDIAFAX.

"Pentru moment, nu am primit informatii despre numarul de victime. Insa 50 persoane ranite, dintre cele 105 aflate la bord, sunt in viata si au coborat din avion", a declarat Gholam Reza Masoumi, reprezentant al serviciilor de urgenta iraniene. Accidentul s-a produs in jurul orei locale 19.45 (18.15, ora Romaniei), conform site-ului Internet al televiziunii de stat iraniene.

  • Cel putin 77 de persoane au murit, 26 au fost ranite si una este data disparuta.

"Din nefericire, 77 dintre cetatenii nostri au fost ucisi, 26 au fost raniti si spitalizati si o persoana este data disparuta",
a anuntat televiziunea de stat, citand un centru de informare al politiei.

Agentia de presa Isna anuntat luni acelati bilant al victimelor, dar doi disparuti.

"Avionul avea 105 persoane aflate la bord, 94 de pasageri si 11 membri ai echipajului. Potrivit ultimelor date, 77 de persoane au murit, 26 au fost ranite si alte doua sunt declarate disparute",
a declarat seful comitetului de criza al Ministerului Transporturilor, Ahmad Majidi, pentru agentia Isna.

"Din cauza conditiilor meteorologice, comandantul avionului nu a putut ateriza pe aeroportul din Orumiyeh, a vrut sa revina dar din motive necunoscute s-a prabusit la aproximativ cinci kilometri de aeroport", a declarat Majidi.

Citeste si:
Zelenski acuză Iranul că minte în privinţa dronelor trimise Rusiei
Zelenski acuză Iranul că...

"Avionul a decolat de la Teheran cu o ora intarziere si, din cauza conditiilor climatice nefavorabile, s-a prabusit in apropiere de Orumiyeh", a declarat un reprezentant al autoritatilor locale.

Agentia de presa Fars a precizat ca avionul este un Boeing si apartine companiei aeriene nationale iraniene. Mai multe avioane iraniene au fost implicate in ultimii ani in accidente, provocate in principal de vechimea aparatelor si lipsa programelor de intretinere.

In iulie, un avion de pasageri a luat foc la aterizare la Mashhad, provocand moartea a 17 pasageri. Cu zece zile inainte, un aparat Tupolev a luat foc in plin zbor si s-a prabusit in nordul Iranului, toate cele 168 de persoane aflate la bord pierzandu-si viata in accident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.