Cel putin 17 persoane au murit vineri intr-un accident de avion survenit la Mashhad, oras din nord-estul Iranului, a anuntat agentia oficiala IRNA, citata de AFP.
"A existat un accident si un incendiu implicand un avion de linie care efectua o cursa intere Teheran si Mashhad, accident soldat cu 17 morti si 19 raniti", a anuntat IRNA, citandu-l pe guvernatorul adjunct al provinciei Khorasan, Ghahreman Rashid.

Potrivit televiziunii publice, accidentul a survenit in timp ce aparatul era in faza de aterizare pe aeroportul international de la Mashhad, potrivit NewsIn.

Este al doilea accident aviatic care are loc in Iran in mai putin 10 zile. In 15 iunie, 168 de persoane au murit intr-un alt accident aviatic din Iran. [VIDEO: Accident aviatic in nord-estul Iranului]

Iranul a cunoscut mai multe catastrofe aeriene in ultimii zece ani. Flota aeriana civila si militara a Iranului este intr-o stare critica, din cauza vechimii sale si a intretinerii defectoase ca urmare a sanctiunilor impuse de Statele Unite dupa anii '80, dupa revolutia islamica si luarea de ostatici de la Ambasada americana de la Teheran.

In septembrie 2006, 29 de persoane au murit dupa ce un avion a iesit de pe pista si a luat foc, dupa aterizarea la Mashhad. La sfarsitul anului 2006, un avion militar iranian s-a prabusit la decolarea de la Teheran. 39 de persoane au murit, dintre care 30 erau membri ai Gardienilor Revolutiei. In decembrie 2005, un Lockheed C-130 s-a prabusit intr-o zona rezidentiala imediat dupa decolarea de pe aeropotul Mehrabad din Teheran. Accidentul s-a soldat cu 108 morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.