Doi oficiali de rang inalt din cadrul politiei pakistaneze, suspectati ca nu si-au facut datoria in timpul asasinarii fostului premier Benazir Bhutto, au fost arestati miercuri, a anuntat justitia.

Bhutto, care a fost premier de doua ori in anii '90, a fost ucisa la 27 decembrie 2007, la Rawalpindi, intr-un atentat sinucigas insotit de focuri de arma in momentul in care pleca de la un miting in cadrul campaniei pentru alegerile legislative din 2008. Ea era sotia lui Asif Ali Zardari, care in prezent este presedinte al Pakistanului, relateaza MEDIAFAX.

Cei doi politisti arestati miercuri, Saud Aziz, care in perioada respectiva era seful politiei din Rawalpindi, si Khurram Shahzad, sunt in special acuzati ca au esuat in protejarea lui Bhutto", a declarat presei procurorul Chaudhry Zulfiqar Ali.

Celor doi li s-a reprosat ca au obstructionat ancheta privind moartea acesteia, refuzand sa practice o autopsie si au distrus probele ordonand spalarea cu apa a locului atentatului la scurt timp de la explozie. "Cei doi au fost arestati. Curtea a respins cererea lor de eliberare pe cautiune", a precizat procurorul.


Justitia pakistaneza a anuntat la jumatatea lui noiembrie inculparea a cinci presupusi islamisti, arestati in saptamana ulterioara atentatului, pentru implicare in asasinat.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.