Bolivia a recunoscut oficial Palestina ca stat independent, intr-o scrisoare trimisa presedintelui Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, dupa Brazilia si Argentina, a anuntat, miercuri, seful statului bolivian, Evo Morales.

"La fel ca alte tari precum Brazilia (...), Bolivia se conformeaza acestei recunoasteri a statului palestinian, a independentei sale, a suveranitatii sale", a declarat Morales, in timpul unei conferinte de presa la sediul presedintiei din La Paz, transmite MEDIAFAX.

Evo Morales anuntase saptamana trecuta, cu ocazia unui summit al Mercosur la Foz do Iguacu, ca Bolivia va recunoaste oficial in urmatoarele zile Palestina ca stat independent.

Presedintele socialist Morales a rupt in ianuarie 2009 relatiile diplomatice cu Israelul, in semn de protest fata de ofensiva militara din Fasia Gaza.


La inceputul lunii decembrie, Brazilia si Argentina au recunoscut Palestina ca "stat liber si independent, in interiorul frontierelor din 1967", provocand criticile Israelului si Statelor Unite.

Uruguayul a anuntat ca va urma exemplul acestor state in 2011.

Citeste si: Palestina catre SUA: Recunoasteti-ne ca stat independent


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.