Inalta Curte de Justitie din Londra a aprobat joi, in apel, eliberarea conditionata a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, la finalul unei audieri de 90 de minute.
"Voi acorda eliberarea sub cautiune", a afirmat judecatorul Duncan Ouselay, a carui decizie nu poate face obiectul unui recurs.

Potrivit MEDIAFAX, justitia britanica aprobase marti eliberarea pe cautiune, in conditii stricte, a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, arestat sub acuzatia de agresiune sexuala, in baza unui mandat emis de Suedia. Justitia a stabilit o cautiune de 200.000 de lire sterline (238.000 de euro).


Parchetul britanic a facut insa apel, marti, contra eliberarii conditionate a lui Julian Assange, "in numele Suediei", dar "fara sa consulte autoritatile suedeze".


Julian Assange a fost desemnat "starul rock al anului" de catre editia italiana a revistei Rolling Stone, acesta aparand pe coperta celui mai recent numar al revistei, pozand cu pieptul gol in fata mai multor monitoare pe care se afla chipul sau. Pe coperta revistei apare scris cu majuscule textul "E iluomo che cadde (dalla rete) sulla Terra" - "Omul care a cazut (de pe web) pe Pamant" -, o parafraza a titlului filmului "The Man Who Fell to Earth", regizat in 1976 de Nicolas Roeg, in care rolul principal a fost interpretat de David Bowie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.