Masina in care se afla Printul Charles si sotia acestuia, Camila, a fost atacata de un grup de tineri care protestau la Londra fata de cresterea taxelor universitare. Cel putin 38 de manifestanti si zece politisti au fost raniti, unii grav, in cursul confruntarilor dintre studenti si fortele de ordine produse joi la Londra in timp ce deputatii votau majorarea taxelor universitare, informeaza AFP.
Nervosi, demonstrantii au spart un geam si au aruncat vopsea pe masina. Din fericire, atat Printul Charles, cat si sotia sa, Camilla, nu au patit nimic si au ajuns la London Palladium, unde urmau sa asiste la un spectacol caritabil, relateaza msnbc.msn.com.

Numerosi studenti protesteaza in fata Parlamentului impotriva unui proiect de marire a taxelor de inscriere la universitate, care ar urma sa ajunga pana in 2012 de la 3.290 de lire sterline la 9.000 de lire sterline pe an.

  • Cel putin 38 de protestatari si zece politisti, raniti in confruntarile de la Londra

Potrivit celui mai recent bilant, 38 de protestatari si zece politisti au fost raniti, unii grav, iar 22 de persoane au fost retinute, trei pentru agresarea agentilor fortelor de ordine, informeaza MEDIAFAX.

In apropierea Parlamentului, studentii au incercat de mai multe ori sa forteze cordonul de securitate al politistilor, care au raspuns lovind mai multi manifestanti cu bastoanele. Manifestantii au incercat in zadar sa sparga barierele instalate in jurul Parlamentului. Numeroase proiectile, intre care pietre si bastoane, au fost aruncate spre politisti.

Mii de persoane participa la aceasta manifestatie, a patra organizata la Londra in mai putin de o luna si care este incadrata de un dispozitiv important de securitate. Actiuni similare se desfasoara si in provincie. Fortele de ordine au avertizat impotriva unei repetari a violentelor din timpul recentelor proteste, dar organizatorii au promis o miscare pasnica.

In paralel, Camera Comunelor a aprobat proiectul guvernamental care vizeaza cresterea plafonului taxelor universitare, care ar urma sa ajunga pana in 2012 de la 3.290 de lire sterline (aproximativ 4.000 de euro) la 9.000 de lire sterline pe an "in circumstante exceptionale".

Proiectul guvernamental se refera doar la Anglia, regiunile britanice fiind autonome in materie de educatie, dar studentii scotieni se tem ca Guvernul regional din Edinburgh va fi determinat sa creasca, de asemenea, taxele de inscriere. Studentii europeni care studiaza la facultatile englezesti vor fi vizati si ei de aceasta crestere.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 323 de voturi pentru si 302 impotriva.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.