Insurgentii talibani prezinta vizita recenta a presedintelui american, Barack Obama, in Afganistan ca un act de "disperare" dupa noua ani de razboi, a anuntat luni centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Presedintele american a efectuat o vizita-surpriza in Afganistan vineri, unde s-a adresat militarilor de la baza aeriana Bagram si le-a spus ca vor "reusi misiunea", relateaza MEDIAFAX.

In opinia talibanilor, aceste declaratii optimiste pe tema conflictului contrasteaza cu viziunea armatei americane si cu scepticismul populatiei.

"Obama si Statele Unite nu ar trebui sa continue (in Afganistan), utilizand puterea si energia lor intr-o tara in care nici o putere nu poate prelua controlul", spun talibanii, in mesajul lor datat de duminica si tradus de SITE.

In opinia lor, insasi maniera in care s-a derulat vizita lui Obama in teren, unde nu a ramas decat cateva ore, arata cat de departe este coalitia internationala de a castiga razboiul.

"Vizita secreta si rapida a lui Obama in Afganistan a avut loc fara ca o conferinta de presa sa fie organizata si fara ca el sa se intalneasca cu vreun oficial al administratiei (presedintelui Hamid Karzai), iar fuga sa din Afganistan a avut loc in plina noapte", afirma talibanii.

Conform Casei Albe, in timpul vizitei lui Obama, vremea nefavorabila l-a constrans pe presedinte sa ramana la Bagram, de unde a avut doar o conversatie telefonica cu Hamid Karzai.

Mai citeste si: Fondatorul WikiLeaks: Obama ar trebui sa-si dea demisia!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.