Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat luni, intr-un interviu pentru presa poloneza, ca nu exclude candidatura pentru un al doilea mandat, la alegerile prezidentiale din 2012.

"Daca situatia in tara noastra este normala si stabila, daca am sprijinul adecvat al populatiei, nu exclud acest lucru", a raspuns Medvedev jurnalistilor care il intrebau despre o eventuala candidatura in 2012, potrivit textului publicat pe site-ul Kremlinului si citat de AFP.

"Aceste lucruri se vor face la momentul potrivit. Am si alti colegi care pot participa la acest proces politic", a subliniat presedintele rus, intr-o aluzie la premierul Vladimir Putin, informeaza MEDIAFAX.

Dmitri Medvedev a fost ales presedinte in martie 2008, dupa ce a fost ales de predecesorul sau, Vladimir Putin, sa ii urmeze in functie.

Dupa doua mandate consecutive (2000-2008), Putin, care nu mai putea candida la un al treilea mandat potrivit Constitutiei, a devenit premier.

Medvedev si Putin au dat asigurari de mai multe ori ca vor ajunge la un acord pentru a decide care dintre ei va fi candidat la alegerile prezidentiale din 2012.

La sfarsitul lui august, Putin a declarat ca nu face "o obsesie" din prezidentialele din 2012, lasand sa se inteleaga totusi ca nu intentioneaza sa paraseasca puterea prea curand.

Cititi si: [VIDEO] Rusia ameninta ca isi va consolida fortele nucleare

Medvedev va lansa o campanie de "destalinizare" a Rusiei

Rusia accepta sa coopereze la scutul antiracheta al NATO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.