Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat ca Partidului Comunistilor i-au fost furate cel putin 10 la suta din voturi, din cauza fraudelor si manipularii alegatorilor, el anuntand disponibilitatea formatiunii de a veni la putere intr-un Guvern de "larga coalitie", relateaza PRO TV Chisinau.

Liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a anuntat luni, intr-o conferinta de prersa, ca aceasta formatiune a obtinut victoria in alegeri si a multumit alegatorilor care au participat la scrutin, transmite MEDIAFAX.

Liderul comunistilor a anuntat ca numaratoarea paralela s-a oprit la nivelul a 30 la suta din datele trimise, pentru ca informatia primita nu coincidea cu rata de participare la alegeri. "Este pentru prima data cand ne-am confruntat cu o astfel de incompetenta in completarea procesului-verbal la fiecare sectie de votare", a mai declarat el. "Ne-au fost furate cel putin 10 la suta din voturi, din cauza fraudelor si manipularii alegatorilor", a continuat acesta.

Insa, PCRM este dispus la colaborare in cadrul unui Guvern de "larga coalitie", a anuntat Voronin, precizand ca este "de dorit o coalitie de doua partide".

Comunistii sunt pregatiti sa poarte negocieri in vederea formarii colaitiei de guvernare, cu partidele care au intrat in Parlament, potrivit agentiei Omega.

O coalitie formata din mai mult de doua partide nu este eficienta, a subliniat Voronin, adaugand ca acest lucru a fost demonstrat de actuala coalitie la putere, Alianta pentru Integrare Europeana (AIE). "Am avut o experienta trista, de doi ani, de guvernare a Aliantei formata din patru partide, care nu a putut, in niciun caz, sa coordoneze guvernarea tarii", a spus acesta. "Cea mai simpla si mai eficienta alianta de guvernare ar fi de doua partide", a continuat el, precizand ca PCRM va incepe negocieri imediat dupa analiza unei astfel de aliante.

Astfel, Voronin a anuntat ca sunt posibile negocieri cu Pardiul Democrat de Moldova (PDM), deoarece "cu numarul de voturi (al PDM) ne apropiem de pragul care ne permite alegerea presedintelui, iar dupa datele de azi ne mai trebuie (doar) doua mandate".

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

[VIDEO]: R. Moldova si-a ales conducerea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.