Guvernul sud-coreean a decis sa suspende ajutorul umanitar promis Coreei de Nord, pentru inundatiile suferite in august, ca raspuns la atacul nord-coreean de marti, ce a vizat o insula aflata la frontiera cu Coreea de Sud

In octombrie, guvernul de la Seul a trimis un prim transport de 5.000 de tone de orez si 3.000 de tone de ciment catre Coreea de Nord, pentru a combate efectele inundatiilor, insa au mai ramas de trimis 7.000 de tone de ciment si de material medical.

Ajutoarele trimise pana in acest moment au ajuns in orasul nord-coreean Sinuiju, aflat la frontiera cu China, una dintre cele mai afectate zone de ploile torentiale din august, din Coreea de Nord, relateaza MEDIAFAX.

Prima asistenta finantata de guvernul condus de Lee Myung-bak a fost privita ca un semn de detensionare a relatiilor dintre cele doua Corei, dupa scufundarea, in martie, a vasului sud-coreean 'Cheonan', care a provocat moartea a 46 de membri ai echipajului.

Citeste si:

[VIDEO] Conflictul continua: Seulul trimite armament pe insula Yeonpyeong

Doua dintre cele mai mari armate ale lumii, in razboi?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.