Premierul Vlad Filat este pe primul loc la capitolul incredere, dintre politicienii din Republica Moldova, in timp ce Partidul Comunistilor figureaza pe primul loc in privinta intentiilor de vot, conform unui sondaj de opinie citat de PRO TV Chisinau.

La capitolul increderii in politicieni, premierul Vlad Filat este pe primul loc, cu 18,2 la suta, liderul PLDM fiind urmat de Vladimir Voronin (liderul PCRM), cu 16,7 la suta, Marian Lupu (liderul PDM), cu 10,5 la suta, si presedintele interimar Mihai Ghimpu, cu 4,8 la suta.

Sondajul a fost realizat de IMAS-Inc Chisinau, la comanda Institutului pentru Politici Publice, finantat de Fundatia Soros-Moldova, in perioada 17 octombrie-7 noiembrie, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Barometrului Opiniei Publice, prezentat de Institutul pentru Politici Publice, comunistii (PCRM) sunt creditati cu 25,6 la suta din intentiile de vot, PLDM cu 21,4 la suta, PDM cu 9,9 la suta, iar PLM cu 8,6 la suta. Conform sondajului, AMN se afla sub pragul electoral, avand doar 0,6 la suta. Treizeci si unu la suta dintre cetateni sunt inca nehotarati inaintea scrutinului parlamentar anticipat din 28 noiembrie.

Tinand cont de rezultatele acestui sondaj, PCRM ar obtine 35 de locuri in viitorul Parlament, PLDM - 30 de locuri, PDM - 19 locuri, iar PLM 17.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.