Politia din regiunea Moscova a afirmat, miercuri, ca jurnalistul rus Anatoli Adamciuk, batut luni, si-a inscenat agresiunea, acuzatii pe care acesta le dezminte.

"Politia a stabilit (...) ca initiatorul si planificatorul atacului este reclamantul", afirma politia intr-un comunicat, precizand ca jurnalistul i-a platit cu 1.000 de ruble (23 de euro) pe doi adolescenti pentru a-l ataca. Acestia din urma ar fi marturisit, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Adamciuk, jurnalist al cotidianului local din Jukovski (suburbie a Moscovei) Jukovskie Vesti, a dezmintit aceste acuzatii. Inca de marti, el afirma, pe site-ul cotidianului sau www.zhukvesti.ru, ca politistii au venit sa il interogheze la spital si il acuza ca si-a inscenat agresiunea. "Ei au explicat ca ancheta penala nu este la fel de simpla cum parea la inceput, si ca m-au acuzat de automutilare, ca am inselat pe toata lumea", a declarat el intr-o inregistrare postata pe site.


Adamciuk, care sufera de traumatism cranian si de comotie cerebrala, a declarat ca a refuzat sa "raspunda intrebarilor provocatoare" ale politistilor. "Asteptam un raspuns din partea biroului procurorului. Ceea ce se intampla acolo, transformarea victimei in agresor, este fara precedent", a considerat un coleg al jurnalistului, Serghei Subbotin, contactat de AFP.

Adamciuk a publicat mai multe articole ce critica autoritatile locale ca au taiat o mare parte din padurea din Jukovski pentru a construi o autostrada catre aerodromul care gazduieste in fiecare an prestigiosul salon de aeronautica Maks. Initiativa a suscitat proteste vehemente din partea locuitorilor.

Anatoli Adamciuk a fost agresat la 48 de ore de la atacul impotriva unui alt jurnalist rus, Oleg Kasin, de la cotidianul independent Kommersant, plasat in coma artificiala dupa ce a fost grav ranit de doi agresori, care l-au batut violent fara sa fure ceva.


Numerosi jurnalisti au fost agresati, raniti sau asasinati in ultimii ani in Rusia, anchetele politiei ducand foarte rar la un rezultat.

Cazul cel mai cunoscut este cel a jurnalistei de opozitie
Anna Politkovskaia, asasinata la Moscova in 2006. Dupa patru ani, comanditarul acestui asasinat nu a fost inca indetificat de justitie.
Citeste si:
DOC și Ada Dumitru s-au luat la bătaie. Cum i-a pedepsit...
DOC și Ada Dumitru s-au luat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.