Jurnalistii trebuie sa fie mai bine protejati de stat decat persoanele care exercita alte profesii, din cauza naturii sociale a activitatii lor, a declarat presedintele rus, Dmitri Medvedev, intr-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

"Statul trebuie sa urmareasca atent activitatea jurnalistilor si sa ia decizii necesare in cazul prejudicierii integritatii lor fizice, sanatatii si vietii lor, iar acest lucru trebuie facut in mai mare masura decat pentru toate celelalte cazuri, avand in vedere importanta sociala a activitatii jurnalistilor", a declarat presedintele rus, transmite MEDIAFAX.

Oleg Kasin, jurnalist al cotidianului rus Kommersant, a fost batut in noaptea de vineri spre sambata de doua persoane in apropierea domiciliului sau. El se afla in prezent la terapie intensiva, iar colegii acestuia estimeaza ca agresarea lui are legatura cu reportajele si anchetele sale.

Un jurnalist al cotidianului Jukovskiie Vesti, Anatoli Adamciuk, a fost batut in noaptea de duminica spre luni. El scrisese recent un articol despre arestarea unor elevi care au manifestat impotriva taierii unei paduri din Jukovski, de la periferia Moscovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.