Un cunoscut traficant bulgar, un personaj-cheie al lumii interlope, a fost cel care a ordonat asasinarea premierului bulgar, Boiko Borisov, anunta cotidianul bulgar Standard in editia de marti, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit editiei de luni a cotidianului 24 Ceasa, cu aproximativ zece zile in urma, serviciile de spionaj au interceptat convorbiri telefonice si intalniri ale unor personalitati-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, in schimbul sumei de 400.000 de euro, scrie MEDIAFAX.

Un nou complot pentru asasinarea premierului Bulgariei

"Suma de 400.000 de euro este prea mica pentru viata mea", a declarat, ironic, Boiko Borisov, confirmand luni aceasta informatie despre un complot de asasinare care l-a vizat.

Standard citeaza un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de informatii, care a declarat, sub protectia anonimatului, ca acest traficant a efectuat un singur apel telefonic, catre o grupare care se ocupa cu asasinate platite. Apelul a fost localizat pe teritoriul bulgar, iar cartela SIM a fost, ulterior, aruncata.

Pe langa contrabanda, acest barbat care l-ar fi amenintat pe Borisov este implicat in escrocherie, prostitutie si trafic cu droguri.

Insa serviciile secrete bulgare neaga ca aceasta persoana ar fi un om de afaceri controversat si fost angajat al Agentiei Nationale pentru Securitatea Statului (DANS), Aleksei Petrov, care a fost arestat in februarie, impotriva sa fiind formulate o serie de acuzatii similare, si care a fost, recent, plasat sub arest la domiciliu.

Publicatia 24 Ceasa scrie marti ca, in pofida unor presupuse comploturi anterioare contra lui Borisov, datand din perioada in care acesta era director al unei agentii in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, acest complot reprezinta prima "amenintare serioasa", implicand interceptarea a cel putin doi participanti, dintre care unul era "o cunostinta mai veche" a politiei.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Experti in informatii secrete sunt, insa, de parere ca ordinul de asasinare a premierului bulgar ar putea veni din partea unei "surse total diferite" si ca apelurile telefonice interceptate ar fi putut constitui o incercare de "distragere a atentiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.