Serviciile bulgare de informatii au dejucat un nou complot de asasinare a premierului bulgar, Boiko Borisov, a anuntat cotidianul bulgar 24 Ceasa, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit publicatiei, cu aproximativ zece zile in urma, serviciile au interceptat convorbiri telefonice si intalniri ale unor personalitati-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, in schimbul sumei de 400.000 de euro. Ministerul Afacerilor Interne a refuzat sa faca orice comentarii, iar Serviciile Nationale de Securitate au refuzat sa raspunda la o intrebare cu privire la sporirea masurilor de securitate destinate protectiei premierului, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unor informtii, in urma cu patru luni, servicii de informatii straine au surprins o intalnire intre mai multi cetateni bulgari cunoscuti public, la hotelul de cinci stele King George Palace, la Atena, dedicata unei discutii despre cum sa fie "eliminat" premierul si, odata cu el, fortele de lupta impotriva terorismului din Bulgaria. Potrivit acestor informatii, participantii la aceasta intalnire au sosit la bordul unor iahturi, insotiti de numeroase garzi de corp.

Aceasta este cel de al treilea complot de asasinare a lui Borisov. In urma cu o saptamana, premierul bulgar a vorbit, intr-un inteviu televizat, despre unul dintre aceste comploturi, descoperit prin interceptarea unei convorbiri telefonice intre Milano si Amsterdam. Borisov a refuzat sa precizeze in ce perioada a carierei sale politice a avut loc acest complot. Insa, potrivit serviciilor de informatii este vorba despre o conversatie de 40 de minute, care a avut loc in urma cu cinci ani, cand Borisov era directorul unei agentii in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.